Matematik

potens regression

21. marts 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 For muslinger på havbunden i Arktis har man fundet sammenhørende værdier af
muslingens alder og muslingeskallens længde som vist i tabellen.
Muslings alder (år) 0,9 2,0 6,0 6,9 9,9 10,7 14,0 15,9
Skall længde (cm) 1,1 2,0 4,1 4,5 5,5 5,9 6,7 7,3
I en model antages det, at muslingeskallens længde som funktion af muslingens alder er en
funktion af typen
L(t) = b ⋅ t^a ,
hvor L er skallens længde (målt i cm), og t er muslingens alder (målt i år).
a) Benyt tabellens data til at bestemme tallene a og b.
b) Benyt modellen til at bestemme længden af skallen for en musling, der er 24 år
gammel.
c) Bestem tallet L′(24) , og beskriv, hvad tallet fortæller om muslingeskallens vækst.

Jeg er i tvivl om opgave 1.. vi anvender maple, hvor vi bare skal indtaste datapunkterne.. men er det bare de ovenstående punkter jeg så skal indtaste eller ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja, man benytter de givne data til at finde a og b ved regression.

Se denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=951506


Svar #2
21. marts 2011 af studerende20 (Slettet)

 ja jeg kan bare ikke få funktionen til at passe :-( .. det er ikke noget med at skrive 0 først så eller noget? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal taste tallene nøjagtigt som givet i tabellen.


Svar #4
21. marts 2011 af studerende20 (Slettet)

 Jep nu har jeg fået dem til at passe , og har dermed også lavet opgave b.. jeg forstår dog ikke opgave c ? 
Når jeg trykker f'(24) i maple siger den 0,2689 .. men kan det passe :s


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du kan jo selv beregne L'(24) ved håndkraft og så sammenligne med, hvad dine trykknapper giver. Hvorfor tror du ikke, at resultatet kan være rigtigt?


Svar #6
21. marts 2011 af studerende20 (Slettet)

 hm, jeg forstår ikke rigtig, hvordan jeg skal regne L'(24) - er det ved at differentiere den og derefter indsætte 24 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, man skal jo finde forskriften for L'(t) , før man kan begynde at beregne L'(24) .


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2011 af Shaolina (Slettet)

Og hvordan finder man så forskriften for L'(24)? - Og svaret er ikke bare at differentiere, nej, BESKRIV hvordan man differentierer det.... tak...


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Forskriften er en potensfunktion L(t) = b·ta . Man skal jo her kende de almindelige differentiationsregler og reglen for differentiation af en potens: (tn)' = n·tn-1 .


Svar #10
05. september 2011 af studerende20 (Slettet)

haha jeg har været oppe til eksamen nu, men mange tak :-b


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10 -- Til lykke med det; men du forstod åbenbart ikke, at en anden havde overtaget din tråd i #8.


Svar #12
08. september 2011 af studerende20 (Slettet)

hov, nej det gjorde jeg vidst ikke :-)


Skriv et svar til: potens regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.