Matematik

matematisk fysik.. hjælp!

22. marts 2011 af theasb (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Vis at entropien af en idealgas har formen:
S(T, V,N) = NkB ln(V/(v0(T) N))

hvor v0(T) er proportional med det (kvante)volumen der hører til et molekyle. De trin som er givet i afleveringsopgave Om entropien af en idealgas kan med fordel følges i udledningen. Formen af v0(T) skal ikke bestemmes.


Argumenter for at Helmoltz fri energi af en idealgas er udtrykt ved formlen
F(T, V,N) = aNkBT − NkBT ln(V/(v0(T) N))

Afhængigt af gaspartiklernes beskaffenhed, kan parameteren a antage
forskellige værdier. Giv to (selvvalgte) eksempler, med forklaring.

man får af vide at F(T, V,N) = E − TS

har vedhæftent afleveringsopgaven, der er omtalt men har ikke svarene fra den.

Vedhæftet fil: entropiafidealgas.pdf

Skriv et svar til: matematisk fysik.. hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.