Matematik

find den første afledte function (se om alle beregninger er korrekte) haster skal afl..

22. marts 2011 af natasjah (Slettet)

Hej

Jeg skal finde den første afledte funktion for f(x).

opgave1 

-3x^2 +2x / 5x-9

U=5x-9 =
U’ = 5

V= 3x^2 +2x
V’= 2

Dy/dx = 2x*5 = 10U = 10U*(5x-9)

opgave 2

Y = 7x^2 / √3-5x

U= 7x^2
U’= 7

V=3^2-5x
V’= 5

U’*V – U* V’

7(3-5x) -7x^2(5) / 3-5x
 

kan disse udregninger passe ??


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2011 af mathon

      f(x) = (-3x2+2x)/(5x-9)

      f '(x) = ((-6x+2)(5x-9) + (-3x2+2x)·5) / (5x-9)2  = (-33x2 + 74x - 18) / (5x-9)2


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. marts 2011 af mathon

rettelse:

            f(x) = (-3x2+2x) / (5x-9)

            f '(x) = ((-6x+2)(5x-9) - (-3x2+2x)·5) / (5x-9)2 = (-15x2 + 54x - 18) / (5x-9)2 = -3(5x2 - 18x + 6) / (5x-9)2


Svar #3
22. marts 2011 af natasjah (Slettet)

 2#  tak fro hjælpen vil det sige at den anden opgave er korrekt udregnet


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2011 af mathon

             u = 7x2                     u ' =14x

             v = √(3-5x)               v ' = -5/(2√(3-5x))

                               v2 = (3-5x)

.

            (u/v) ' = (u '·v - u·v ') / v2 = (14x·√(3-5x) - 7x2·(-5 / (2√(3-5x)))) / (3-5x)

                                                        (28x(3-5x)  + 35x2) / ((2·(3-5x)3/2) = -10,5x·(5x-4) / (3-5x)3/2


Skriv et svar til: find den første afledte function (se om alle beregninger er korrekte) haster skal afl..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.