Matematik

Find a og b

22. marts 2011 af poj94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Find tallene a og b når det oplyses at a/b = 3/2 og a + 3b =27

Nogle der kan hjælpe mig i gang?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2011 af mathon

a/b = 3/2 ⇔                2a - 3b = 0
                                   a + 3b  = 27                 ligningerne adderes

                                   3a = 27

                                   a = 9                            som indsat i   a + 3b = 27   giver

                                   9 + 3b = 27
                                   3 + b = 9

                                   b = 6
 


Skriv et svar til: Find a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.