Debat

Hvad sker der i Libyen

23. marts 2011 af HOTNOT (Slettet)

Hej folkens :)

Hvad er det der sker i Libuen, hvorfor er der krig??? Nogle der kan fortælle det kort, for synes nemlig, at det er meget oppe i medierne, for det sidste stykke tid :)

Malene


Svar #1
23. marts 2011 af HOTNOT (Slettet)

???....


Brugbart svar (2)

Svar #2
23. marts 2011 af AndersRD (Slettet)

 Grunden til der er krig er fordi Gardahfi bruger sin militær magt på sit folk ved at skudde demonstaranterne. FN sender fly for at hjælpe befolkningen. USA sender fly for at få magt over olien i landet. Men det bliver ikke sagt i medierne..Typisk USA de går ind i et OLIE LAND igen ligesom de gik ind i Irak.


Svar #3
23. marts 2011 af HOTNOT (Slettet)

Men altså, hvordan startede det, har det ikke med Egypten at gøre???

Vil de ikke have en  ny persident??????


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. marts 2011 af Knaas (Slettet)

# 2

og ligesom de gik i Afghanistan....


Svar #5
23. marts 2011 af HOTNOT (Slettet)

Grunden til der er krig er fordi Gardahfi bruger sin militær magt på sit folk ved at skudde demonstaranterne.

Hvorfor bruger Gadaffi sin millitær magt på sit folk ved at skudde dem? Hvad har de gjort`????


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#5

Folket vil af med præsidenten Gaddafi, fordi de er utilfredse på mange punkter hvad angår hans politik.

Derfor bruger han sin magt mod dem, fordi han ikke vil miste sin plads på tronen, hvor han tjener penge.


Svar #7
23. marts 2011 af HOTNOT (Slettet)

Aha, tusind tak, nu er jeg med :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
23. marts 2011 af Walras

#2 Nu er der jo ingen, der kan beskylde USA for at gå i krig for Olie, men hvad hvis de gjorde? Er det et problem? Ser du tilbage i historien, er folk gået i krig for meget mindre. 

Det hele startede med et folkeligt oprør i Tunesien, hvis præsident flygtede. Denne oplysning fik de unge egyptere på gaden, der ved stædige opstande og demonstrationer på Tahrir-pladsen formåede at få fjernet deres diktator. Samtidig har der været små oprør i adskillige andre Nordafrikanske (Marokko, Algeriet og nu Libyen) og Mellemøstlige lande (Yemen, Syrien, Jordan, Iran), men det er kun i Libyen, det for alvor er blusset op. Den umiddelbare grund til, at de vestligt Allierede (og nu formodentlig snart NATO) har grebet ind er, at Gaddafi har ønsket at forsvare sig med militær magt og ikke har været bange for at ytre sig omkring brugen af militære våben på de Libyske oprøre og civile, hvis det skulle være nødvendigt for at bibeholde magten. Med støtte fra den Arabiske Liga og NATO er der derfor blevet indført en "no fly zone" over Libyen, hvilket er den de Vestlige fly søger at implementere. Det har for flyenes egen sikkerheds skyld været nødvendigt at bombe flyvestationer og andre steder i Libyen for at gøre Gaddafi svækket i luftrummet. I øjeblikket fører Gaddafi og hans TV-stationer en massiv propagandakampagne imod de Vestlige lande - blandt andet er Danmark blevet beskyldt for at have stået for angrebet imod Gaddafis hus, mens vi er blevet udråbt som fjender af islam. Desuden forties alt omkring de oprørske kampe og demonstrationer, som foregår i Vestlibyen. Det er tydeligt, at Gaddafi og hans system prøver at overbevise det Libyske folk om, at der intet er galt, men derimod, at det er Vesten, som skaber tumulten. 


Brugbart svar (1)

Svar #9
23. marts 2011 af AfricaGirl (Slettet)

Det er ikke en DUT for at hjælpe befolkningen. Den kan de godt flyve et langt sted rundt med ! Ha, de tror Libyen er Irak !


Brugbart svar (1)

Svar #10
23. marts 2011 af AfricaGirl (Slettet)

8# hvorfor er det ikke et problem at USA vil tage fat i alt hvad de kan få ? De vil have fat i Patrol , ergo Olie... Self. er det et problem... Hvorfor tage hen til et land og tage deres goder? USA tænker kun på dem selv. Muslimerne kan bare dø, det er de ligeglade med!


Brugbart svar (1)

Svar #11
23. marts 2011 af Walras

Nu er det din påstand, at USA gør det for oliens skyld. Jeg har i nogen grad tendens til at give dig ret, men jeg forstår også, at sagen er langt mere kompleks end, hvad du gør den til. Hvis vi alligevel skal prøve at forenkle det og forklare, hvorfor der om muligt intet er galt, så læs følgende.

Mennesket er egoistisk, vi er magtliderlige og griske. Sådan er det, sådan har det altid været, sådan vil det altid være. Ser vi noget, vi vil have, og kan vi tage det, gør vi det. For 2000 år siden udbredte S.P.Q.R. (Romerriget) sig over hele Sydeuropa, Mellemøsten og Nordafrika. Korsriddere indtog Jerusalem i 1096-1099, men det blev taget tilbage af muslimer omkring hundredehalvtreds år efter. Columbus opdagde Amerika i 1492, hvilket sidenhen førte til en kæmpe nedslagtning af ældgamle folk som Aztekerne, Indianerne og Inkaerne. For tre år i 1520-1523 var Christian d. 3 af Danmark konge over Danmark, Norge og Sverige, da han i 1920 erobrede Sverige og efterfølgende slagtede hele den svenste adel - kendt som det Stokholmske Blodbad. I 1683 var det efterhånden meget store Osmannerrige tæt på at bryde igennem de kristne landes forsvarsværker for at indtage Wien,der ville give dem et let udgangspunkt frem imod en invasion af Rom. Umiddelbart efter Den Franske Revolution tilranede Napoleon Bonaparte sig magten (i 1804) i Frankrig og udbredte det Franske Rige så langt nord på, at det gik ind i Polen, inden han blev stoppet af den kolde russiske vinter. Den franske hær blev først for alvor stoppet, fordi store nationer som England, Preusserne og Rusland dannede en alliance imod dem. I nyere tid har vi haft to verdenskrige. Indimellem har der været utallige krige nabolande imellem, vi har set det i Danmark, hvor gentagne krige imod Sverige, Tyskland og England præger historien. England og Frankrig har skiftevis været allieret og kæmpet blodige krige imod hinanden og så videre og så videre.

Igennem hele historien har det været en kamp om magt og rigdom. Menneskets værdi har været negligeret igennem hele historien - måske med god grund, for vi stammer som alle dyrene grangiveligt blot fra alger og reagerer udelukkende ud fra kemiske impulser. Etik og moral kom ind i verden med religionen, modsat har religionen aldrig selv overholdt disse kodeks, når det kom til stykket. Mennesket er et iblandt mange, dør vi, fødes blot et nyt, vi er intet, om vi selv tror, vi er alt.

Hvis det ikke handler om magt og rigdom, hvorfor er det så eksempelvis, at diktatorerne ikke videregiver magten til folket?


Brugbart svar (2)

Svar #12
07. maj 2011 af Katja20

Ja lige præcis det hele handler om magt og rigdom derfor giver det ingen mening at USA går ind i Libyen for at hjælpe. For hvis det var, hvilken hjælp har de givet Irak? Og hvad laver de stadig dernede? Og det samme gælder Afghanistan. Men sjovt at tænke på at USA ikke gik ind i Egypten? Eller har taget Isreal overfor en domstol (med hensyn til det terrorismen imod Gaza i 2008).


Skriv et svar til: Hvad sker der i Libyen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.