Matematik

MATEMATIK - C. HF

23. marts 2011 af annepande1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

jeg har sat de sidste par timer og kæmpet med denne opgave.

En person underskriver en leasingkontrakt på en brugt bil.
Personen skal betale et engangsbeløb på 17 500 kr.
Derefter er der en månedlig betaling på 2795 kr.
a) Indfør passende betegnelser, og opstil en model til beskrivelse af udgifterne til
leasingkontrakten.
En tilsvarende brugt bil kan købes kontant for 139 000 kr.
b) Hvor mange måneder tager det, før udgifterne til leasingkontrakten overstiger
139 000 kr.?

jeg synes jeg har kigget i alle mine notater og mine bøger igennem, og jeg kan ikke finde ud af hvad jeg skal gøre!

håber nogle kan hjælpe.


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt en lineær forskrift for udgifterne y som funktion af antallet af måneder x efter købet:

y = ax + b

b er engangsbeløbet, og a er den månedlige betaling.

Løs dernæst ligningen y = 139000


Svar #2
23. marts 2011 af annepande1 (Slettet)

hvad mener du med Løs dernæst ligningen y = 139000 ?

tak for det hurtige svar :D!


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Når du har bestemt a og b skal man i b) løse ligningen y = ax+b = 139000 .


Svar #4
23. marts 2011 af annepande1 (Slettet)

altså y=2759x+17500 = 139000 ?

jeg kan nemlig ikke finde ud af at løse lininger :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2013 af Nawe13 (Slettet)

hej jeg har selv lige fået den opgave, kan du hjælpe mig? er rigtig dårlig til det med ligninger


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2013 af Lone110 (Slettet)

y = ax + b

 

a kan du finde ved at sige

a=y2-y1/x2-x1


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. marts 2013 af Nawe13 (Slettet)

okay mange tak :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. marts 2013 af Lone110 (Slettet)

2759x*x + 17500 = 139.000.

 

nu skal du bare finde x som er antal måneder

 

den skal give 43 måneder


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. marts 2013 af Nawe13 (Slettet)

Tak har fundet frem til det, tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. april 2013 af Moerch95 (Slettet)

Hvordan finder man frem til de 43 måneder? :-)

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det finder man ved at løse ligningen

2795x+17500 = 139000    ,

hvor tastefejlen i #4 er korrigeret. Ligningen i #8 indeholder også denne tastefejl.

Det korrekte svar er 44 måneder.

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. september 2018 af superstar234 (Slettet)

men hvordan fandt i ud af det er 44 måneder?


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Efter x måneder har du betalt
   17500 kr +  x * 2795 kr

Efter 44 måneder giver det
   17500 kr + 44 * 2795 kr =
   17500 kr + 122980 kr =
   140480 kr

Som er mere end 139000 kr. En måned mindre (43 måneder) er for tidligt,
fordi når 2795 kr trækkes fra 140480 kr giver det et mindre beløb end 139000 kr.

Hvis du ikke vil gætte løsningen må du isolere x i ligningen:
     17500 kr +  x * 2795 kr = 139000 kr
og afrunde x op til næste måned, da der spørges om hvonår beløbet overskrides.

men hvordan fandt i ud af det er 44 måneder?

Husk at stedordet "I" staves med stort. 


Skriv et svar til: MATEMATIK - C. HF

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.