Matematik

eksponentiel og andengrads

23. marts 2011 af Andtho2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har to spørgsmål

Jeg skal besvare følgende:

Om en eksponentiel funktion oplyses, at  f(10) = 19 og T2 = 7

 Bestem en forskrift for                      Ved jeg skal isolere a, men ellers blank
 

Grafen for et andengradspolynomium f(x) = ax^2 + bx + c  skærer y-aksen i punktet (0,3) og går desuden igennem (-1,8) og (3,0).

Bestem forskriften for f(x) = ax^2 + bx + c
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

2)

Det vides, at f(0) = c = 3 . Benyt de to øvrige oplysninger til at opstille to ligninger til bestemmelse af a og b .


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. marts 2011 af mathon

       eksponentiel funktion oplyses

                                                                     f(x) = y = b·2t/7 = b·(21/7)t = b·1,10409t

       andengradspolynomium
                                                                     f(x) = ax2 + bx + c = a·(x-3)·(x-β)      hvor β er den anden rod


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. marts 2011 af mathon

#2

       eksponentiel funktion   T2  --->  X2

                                                                     f(x) = y = b·2x/X2 = b·2x/7 = b·(21/7)x = b·1,10409x

       andengradspolynomium
                                                                     f(x) = ax2 + bx + c = a·(x-3)·(x-β)      hvor β er den anden rod


Svar #4
23. marts 2011 af Andtho2 (Slettet)

T2 = fordoblingskonstanten


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. marts 2011 af mathon

                       

                        der kan ikke forekomme variablen t
                        i en funktion, som kun er udtrykt i x og y

                        X2 er fordoblingskonstanten
                        jvnf. #2 i
                        www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx


Skriv et svar til: eksponentiel og andengrads

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.