Kemi

Oxidation eller reduktion???

24. marts 2011 af qarsoq (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Er der nogle der kan regne dette ud, er simpelthen sådan i tvivl.

-sker der en reduktion eller en oxidation:

1) Fra svovldioxid til sulfationen

2) Fra nitrit til nitrat

Håber nogle kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2011 af bolani (Slettet)

Opskriv de molekyleformler der er for de pågældende stoffer. Og giv dem Oxidations Tal (der gælder nogle regler, som du kan slå op).

Beregn forskellen og konkluder.


Svar #2
24. marts 2011 af qarsoq (Slettet)

Det har jeg faktisk prøvet og fik:

IV, -II +VI,-II
SO2 → SO42-

men jeg har ikke lært om man så går efter at oxidationstallet for S er steget og så er der sket en oxidation, eller om man kigger på hele den kemiske forbindelse for der er oxidationstallet vel gået fra 0  og til -2 og så er det vel en reduktion. Er total forvirret...


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2011 af bolani (Slettet)

Det er Oxidations Tal for S (og i b - N) du skal gå ud fra :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2011 af bolani (Slettet)

SO2

OT for S = +IV

SO42-

OT for S = +VI

Dvs. S bliver oxideret 2 op.

______________

NO2-

OT for N = +III

NO3-

OT for N = +V

Dvs. N bliver oxideret 2 op.


Svar #5
24. marts 2011 af qarsoq (Slettet)

Mange mange TAK :-)


Skriv et svar til: Oxidation eller reduktion???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.