Kemi

Idealgasligning??

24. marts 2011 af carmeny (Slettet)

I et laboratorium skal en elev fremstille alun fra en aluminiumsdåse. Dåsen klippes i stykker, og der afvejes 0.148 g aluminiumstykker, som overhældes med en opløsning kaliumhydroxid. Følgende reaktion forløber:

2 Al(s) + 2OH-(aq) + 6H2O(l) -> 2Al(OH)4-(aq) + 3H2(g)

Reaktionen finder sted ved et tryk på 1,00 bar og ved 25 grader celsius.

a) beregn, hvor stort et volumen dihydrogen der kan udvikles ved reaktionen.  

Jeg ved godt jeg skal bruge ideal gas ligning, men hvad skal jeg gøre efter jeg finde n(Al) ?? Jeg skal finde n(H_2). Please hjælp? Skal jeg bare gange resultater fra Al med 2/3 for at finde n for H_2 ??


Brugbart svar (4)

Svar #1
24. marts 2011 af mathon

               molforhold            Al       H2
                                            2        3
                                            1      1,5

              n(H2) = 1,5·n(Al) = 1,5·(0,148 g)/(26,982 g/mol) = 0,008228 mol

...

   R = 0,083145 bar·L/(mol·K)


Svar #2
24. marts 2011 af carmeny (Slettet)

 Tusind tak for det, mathon!! ;-))


Skriv et svar til: Idealgasligning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.