Psykologi

kognitiv teori

24. marts 2011 af Blabla66 (Slettet)

Nogle der kan forklare mig hvad de kognitive skemaer går ud på?

Og hører teorien/begrebet ind under det naturvidenskabelige område?


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. april 2011 af Djemba (Slettet)

De kognitive skemaer er de skemaer, hvor vi gør brug af vores erfaringer. Fx et cafe-besøg, det første vi gør er at spørge efter et bord, bagefter et menukort og så bestiller vi og forventer at maden bliver leveret på et tidspunkt. Det er et eksempel på et kognitivt skema. Hvordan man oplever og fortolker verden er det som de kognitive skemaer handler om.

Ja, det er naturvidenskaben, da det handler om processer i hjernen.


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. april 2011 af T83 (Slettet)

#1

Nå, det handler ikke så meget om processer i hjernen. Kognitive skemaer hører under hukommelsesorganisationen. Skemaer er en efficient måde, som hukommelsen for handlinger og viden er organiseret på. Hver gang vi har brug for at udføre en kendt handling, er der nogle cues i situationen som lukker hukommelsen op og giver os adgang til handlingsskemaer og vidensskemaer i hukommelsen. Dette hjælper os i hurtigt at forstå hvad situationen går ud på og hvordan man normalt ville opføre sig på.


Brugbart svar (2)

Svar #3
04. april 2011 af Djemba (Slettet)

Det er jeg med på. Det var sådan set et eksempel som trådstarter kunne huske på, hvis denne er i tvivl om, hvilken videnskab kognitiv psykologi skal placeres i. Og da naturvidenskab beskæftiger sig med det ikke-mennesket skabte, så kan det fungere som en god huskeregel.


Svar #4
22. maj 2011 af Blabla66 (Slettet)

Hvis man skulle kigge på Paradise-hotel-deltagernes kognitive skemaer, hvad kunne eksempel så være herpå? eller på seernes kognitive skemaer for den sags skyld?


Skriv et svar til: kognitiv teori

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.