Almen studieforberedelse (AT)

Metode i psykologi! - Kan i tjekke om jeg er inde på det rigtige ??

26. marts 2011 af Hoxiee (Slettet)

Hej derude. Jeg sidder nok som mange andre og er igang med min synopsis.

Jeg har siddet og kæmpet med min metode i psykologi (samfunds.) og engelsk (human) 

Men psykologi har klart været den sværeste, og jeg vil gerne høre om nogle kunne fortælle om jeg er inde på det rigtige - Først må jeg heller fortælle hvad mit emne handler om.

Min problemformulering er: hvorfor fortæller vi så meget om os selv?

Hvordan har udviklingen været inde socicale medier som blogs, twitter og facebook? Har vi behov for at fortælle mere om os i forhold til for 60 år siden?

Under blogs, facebook, twitter har jeg  brugt den kvantative metode, til at indsamle data som statestikker for at undersøge hvordan udviklingen har været --> arkiv studier. I den næste del har jeg gjort brug af David Riesman og Antony Giddens til at undersøge hvordan mennesket har været i forhold til samfundet - Socialkonstruktivisme og Social psykologi er blevet brugt her, hvor teorierne er blevet dannet ud fra kvantative dataer - cases, interview, observationer. Jeg bruger her den Deduktive metode, til at anvende teorierne til at besvare mine problemstillinger. Under min kvantative informationer mener jeg at Reliabiliteten er god, da oplysninger stammer fra udbyderen selv -- statestikker om facebook fra facebooks egen hjemme side. For at være kritisk overfor mine metoder har jeg derfor også gjort brug af både david riesman og antony giddens for at belyse årsagen på min problemstilling fra mere end en vinkel, men samtidig skal man være kritisk over for teorierne da de beskæftiger sig med meget store grupper, og alle mennesker er bygget forskelligt, så man skal passe på med at sætte Ries og Giddens teori på alle - Henholdvis at vi har behov for at fortælle mere om os selv, fordi det i det senmoderne samfund, er den måde alle mennesker skaber deres identitet på (giddens) og fordi det giver os anerkendelse i det senmoderne samfund og snakker om os selv, da vi ikke opnår anerkendelse fra de normer som forældrene har haft (ries) 


Er udviklingen farlig ?

Her jeg meget i tvivl, da jeg ligesom fulge de taksonomiske niveauer, og tog et diskuterende spørgsmål med. Her gør jeg self brug af den viden jeg har fået, til at diskutere sagen, men samtidig også giver egne bud på. F.eks. at det kan give negative effekter i nære venskaber hvis vi kun taler om os selv, og derved tager de afstand til os og vi opnår ikke den anerkendelse som vi så gerne vil have. --> Narcissime 

Nu håber jeg ikke det er alt for kludret og i vil kommentere det. Jeg er virkelig i tvivl, men har prøvet så godt jeg kan lige nu. Håber virkelig i vil hjælpe mig. 

Mvh. Kasper


Skriv et svar til: Metode i psykologi! - Kan i tjekke om jeg er inde på det rigtige ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.