Matematik

Differentialligning... HJÆLP !!!

26. marts 2011 af aliawan8 (Slettet)

dy / dx - y = -x2 + 2x - 1 

a) gør rede for, at funktion f(x) er givet ved     f(x) = x2 + 1

b ) Bestem den fuldstændig løsning til differentialligning,


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2011 af peter lind

a) Du mener formentlig at der skal vises at f(x) er løsning til differentialligningen. Hvis det er tilfældet så find f'(x) og sæt ind i venstre side. Hvis dette giver højre side er f(x) en løsning.

b) Find den generelle løsning til den homogen differentialligning dy/dx -y = 0 og adder resultatet til f(x)


Svar #2
26. marts 2011 af aliawan8 (Slettet)

 Tusind Tak Peter, Du er bare Genius :D


Skriv et svar til: Differentialligning... HJÆLP !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.