Matematik

koordinatsæt til projektionen af vektor PQ på vektor a

27. marts 2011 af helloemilie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp

Hvordan løser jeg denne?

vektor PQ = (17 ; 6)
vektor a = (4 ; -3)

Bestem koordinatsættet til projektionen af vektor PQ på vektor a.

Så langt er jeg kommet:
Jeg gøre brug af formlem vektor PQa = ((vektor PQ gange vektor a)/(l vektor a l i anden)) gange vektor a
dvs. (((17 ; 6) gange (4 ; -3))/( l (4 ; -3) l i anden)) gange med (4 ; -3) = ((68 ; -18) / (16 ; 9)) gange med (4 ; -3)

nu har jeg vel fundet projektionen men mangler koordinatsættet?? tror jeg?


Svar #1
27. marts 2011 af helloemilie (Slettet)

nej okay er kommet hertil

(((17 ; 6) gange (4 ; -3))/( l (4 ; -3) l i anden)) gange med (4 ; -3) = ((68 ; -18) / 25) gange med (4 ; -3) hvad så nu?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:vektor-regning_23.doc

Svar #3
27. marts 2011 af helloemilie (Slettet)

okay hvis andre skulle have samme spørgsmål vil jeg bare sige at jeg ahr fundet svaret:

Jeg gøre brug af formlem vektor PQa = ((vektor PQ gange vektor a)/(l vektor a l i anden)) gange vektor a
dvs. (((17 ; 6) gange (4 ; -3))/( l (4 ; -3) l i anden)) gange med (4 ; -3) =
((17 gange 4 + 6 gange (-3))/ kvadratroden af (4 i anden + (-3) i anden) i anden) gange med (4 ; -3) =
(50/25) gange med (4 ; -3) =
(2 gange med 4 ; 2 gange med (-3) =
(8 ; -6) 


Skriv et svar til: koordinatsæt til projektionen af vektor PQ på vektor a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.