Matematik

9 klasse Matematik (har selv et forslag)

27. marts 2011 af Abauuz - Niveau: 9. klasse

 Hej Sp. Forstår ikke rigtig denne opgave

2,3 - beregn familiens årlige udgifter til vand, når der bruges 4,3 m3 pr.uge.

udgifter til:                                Priser

Vandværk:             Abonnementsbidrag: 1286,00 kr årligt.

                                 forbrugs bidrag:            7,25 kr pr. m3

Stat og kommune: Vandafgift:                      6,25 kr. pr. m3

Vandafledningsafgift:                                     10,65 kr. pr. m3

Et år sættes til 52 uger

Mit forslag:

4,3 m3 pr.uge - så vil vil jeg gange 7,25 kr * 4,3 = 31,175 kr(Det for en uge)

                                                               6,25 kr * 4,3 = 26,875 kr (Det for en uge)

                                                             10,65 kr * 4,3 =  45,795 kr (Det for en uge)

31,175 kr * 52 =  1621,1     kr (Da 52 er antal uger på et år)

26,875 kr * 52 =   1375,5    kr 

45,795 kr * 52 =    2381,34 kr

Så plusser jeg dem alle:

1621,1 + 1375,5 + 2381,34 + 1286,00 = 6664 kr - Det er deres forbrug for et helt år.

(De 1286,00 var jo et års Abonnemtsbidrag)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Så mit spørgsmål er: Har jeg regnet denne opgave rigtigt ud? 

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2011 af Walras

Forudsat, at du har tastet rigtigt på lommeregneren, ser det korrekt ud. 


Svar #2
27. marts 2011 af Abauuz

 Tak for svaret, har lige tjekket min udregninger igen, og ser ud til, at jeg har tastet rigtigt :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. marts 2011 af AMelev

Metoden er rigtig, men der en regne-/tastefejl 26.875*52 = 1397.5.

Det havde nok været lettere først at lægge alle 3 afgifter pr. m3 sammen først:
Afgift i alt: (7.25 + 6.25 + 10.65) kr. pr. m3 = 24.15 kr. pr. m3,
men din metode er lige så rigtig (bare lidt mere tidskrævende).


Svar #4
27. marts 2011 af Abauuz

 #3

Det havde jeg ikke tænkt på, det må jeg lige lave om - De går jo også op hvor godt det er sat op! :)


Skriv et svar til: 9 klasse Matematik (har selv et forslag)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.