Kemi

hjælp til kemi?

27. marts 2011 af henrik2010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej super søde og hjælpsom mennesker:)

Er nogen af jer kan hjælp mig med dette spørgsmål?:

Jeg har vedhæftet spørgsmålet i word dukument. Håber virkelig en søde og dygtig vil hæjlp mig med dem:)


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. marts 2011 af vejgeh (Slettet)

Ligevægtsudtrykket skrives som ligevægtskonstanten Keq = produkter/reaktanter . Samtidig gælder enkelte faste regler, såsom at opløsningsmidlet (i disse tilfælde vand) sættes til 1 M (og fordi der er tale om en brøk uden plus og minus-tegn, kan man helt udelade at skrive den).

For reaktionen med HF og vand hedder reaktanterne vand og HF, og produkterne er F- og H3O+. Keq for denne kommer til at hedde

Keq = ([F-] * [H3O+]) / ([HF] * [1 M])   =   ([F-] * [H3O+]) / [HF]

Nu kan du også lave 2) og 3).

Når du har med reaktioner at gøre, som ikke foregår 1:1 (hvor 1 mol af et stof danner 2 mol af et andet stof), skal koncentrationen opløftes i reaktionsforholdet. Fx ved dannelse af vand fra H2 og O2:

2 H2 + O2  -> 2 H2O    . Denne ligevægt kommer til at hedde [H2O]2 / ( [H2]2 * [O2] ) . (Er egentlig ikke helt sikker på om vand skal sættes til 1 her, men det betyder ikke noget for dig i disse opgaver)

Dermed kommer den første opgave med N2 og O2 til at hedde:

Keq = [NO]2 / ([N2] * [O2])

Prøv at se om det ikke hjalp, du burde i hvert fald kunne løse dem nu.


Svar #2
27. marts 2011 af henrik2010 (Slettet)

#1
 

Ligevægtsudtrykket skrives som ligevægtskonstanten Keq = produkter/reaktanter . Samtidig gælder enkelte faste regler, såsom at opløsningsmidlet (i disse tilfælde vand) sættes til 1 M (og fordi der er tale om en brøk uden plus og minus-tegn, kan man helt udelade at skrive den).

For reaktionen med HF og vand hedder reaktanterne vand og HF, og produkterne er F- og H3O+. Keq for denne kommer til at hedde

Keq = ([F-] * [H3O+]) / ([HF] * [1 M])   =   ([F-] * [H3O+]) / [HF]

Nu kan du også lave 2) og 3).

Når du har med reaktioner at gøre, som ikke foregår 1:1 (hvor 1 mol af et stof danner 2 mol af et andet stof), skal koncentrationen opløftes i reaktionsforholdet. Fx ved dannelse af vand fra H2 og O2:

2 H2 + O2  -> 2 H2O    . Denne ligevægt kommer til at hedde [H2O]2 / ( [H2]2 * [O2] ) . (Er egentlig ikke helt sikker på om vand skal sættes til 1 her, men det betyder ikke noget for dig i disse opgaver)

Dermed kommer den første opgave med N2 og O2 til at hedde:

Keq = [NO]2 / ([N2] * [O2])

Prøv at se om det ikke hjalp, du burde i hvert fald kunne løse dem nu.

tak for hjælpen. se om jeg har lavet nr.2 rigtig:
K= (HSO4]-)* [H3O+ *])/ (H2SO4])*(1M) = K= (HSO4]* [H3O+ *])/(HSO4]-)
 


Skriv et svar til: hjælp til kemi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.