Matematik

f'(x0)

27. marts 2011 af Imrankhan (Slettet)

Hvordan finder man f'(x0)?

Jeg er rimelig lost på det område, og jeg forstår virkelig nada af det.

Hvis jeg fx skal finde f'(x0):
f(x)= 3x2+1 og x0 = 2 ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2011 af peter lind

Brug at (a*xn)' = n*a*xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2011 af Alkymisten (Slettet)

Med stillingtagen til det af peter lind anførte i #1 har vi at

f(x)=3x2+1 ⇒ f'(x)=2·3x ⇔ f'(x)=6x ⇒f'(2)=6·2⇔f'(2)=12


Svar #3
27. marts 2011 af Imrankhan (Slettet)

Er den her regnet korrekt ud så: -5x2-x og x0=-7

f(x)=-5x2-x  ⇒ f'(x)=-2*-5 ⇔ f'(x)=10 ⇒ f'(-7) = 10*-7 ⇔ f'(-7)= -70


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2011 af Alkymisten (Slettet)

f(x)=-5x2-x⇒f'(x)=2·-5x-1⇔f'(x)=-10x-1⇒f'(-7)=-10·(-7)-1⇔f'(x)=70-1=69


Skriv et svar til: f'(x0)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.