Matematik

vektorregning i rummet - bestem den spidse vinkel

27. marts 2011 af helloemilie (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem i rummet er planen a bestemt ved ligningen 2x-y-2z-6=0

Linjen l går gennem koordinatsystemets begyndelsespunkt O og punktet P(7, 3, -2)

a) bestem den spidse vinkel mellem planen og linjen.
 

skal bare have hjælp til at finde planens normalvektor?? tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2011 af mathon

     linjen har parameterfremstillingen
                                                                        (x,y,z) = (7t,3t,-2t)
med retningsvektor
                                                                      →
                                                                       r = [7,3,-2]

find først vinklen mellem
planens normalvektor
                                                                       →                         →
                                                                       n = [2,-1,-2]   og    r = [7,3,-2]
                                                                      


Svar #2
27. marts 2011 af helloemilie (Slettet)

tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: vektorregning i rummet - bestem den spidse vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.