Kemi

kemi spørgsmål

27. marts 2011 af detgrinern (Slettet)

Br2 har en densitet på 3,1028 g/mL. Hvor stort et volumen dibrom skal man afmåle hvis man skal bruge 55,3 g dibrom?

jeg har regnet det ved at sige V = m / P 

m = (br2) 159,8 / 55,3 = 2,88

 V = m / P = 2,88 / 3,1028 = 0,928 g

Har jeg regnet rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2011 af vejgeh (Slettet)

Altså får du V = 0,928 g? Det kan jo aldrig været rigtigt, idet volumen har enheden mL (eller lignende). Overvej om det overhovedet giver mening, at du får resultatet ud i gram. Nej, det er ikke rigtigt :)

Du skal ikke bruge den molare masse af Br2 til noget i denne sag, for vi skal hverken regne med koncentrationer eller stofmængder. Du bruger formlen rigtigt nok, men i stedet for m = 2,88 skal du bruge de 55,3 gram, som du skal ende med. Prøv nu.


Svar #2
27. marts 2011 af detgrinern (Slettet)

Hey mange tak mester..

det var egentlig mere simpelt end jeg havde regnet med..


Skriv et svar til: kemi spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.