Matematik

Reduktion der driller

28. marts 2011 af Vaupell (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej sidder og kigger på nogle reduktioner

Opgaven lyder (Reducer disse 2 )

(x+2y)(x-2y)

ab-b(a-3b)

Den øverste er nu nem nok, det er jo en kvadrat sætning

(x+y2)(x-2y) = x^2-2y^2

Den som driller mig er den anden, altså

ab-b(a-3b) = ?  har nu fået alle mulige bizzare opstillinger, så har forvirret migselv.

ab-b * a-3b = nogle forslag til fremgang ?  


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2011 af Rødeorm (Slettet)

 Først ganger du ind i parantesen:

ab-b(a-3b)

<=>

ab-(ab-3b2)

Hvor du så kan løfte parantesen, som er en minus-parantes. Altså ændrer alt inden i den fortegn:

ab - ab + 3b2

Hvor de to ab går ud med hinanden, og du får 3b2


Svar #2
28. marts 2011 af Vaupell (Slettet)

Mange tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2011 af Uzbek (Slettet)

 Det var da så lidt. =)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2011 af Duffy

(x+2y)(x-2y)

ab-b(a-3b)

Den øverste er nu nem nok, det er jo en kvadrat sætning

(x+y2)(x-2y) = x^2-2y^2

FORKERT ! !

Det var åbenbart ikke så nemt endda ;-O


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2011 af mette48 (Slettet)

#0

(x+2y)(x-2y)

gang hvert led i første parentes med hvert led i anden parentes, så får du nok den rigtige løsning


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2011 af wåpwåp (Slettet)

Jeg får nu : (x+2y)(x-2y)
til noget andet...


(x+2y)(x-2y)

ganger hvert led fra første parentes ind i anden parentes.

det får jeg til

x^2-4y^2 ..
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. marts 2011 af mette48 (Slettet)

Hvilket passer med at kvadratsætningen giver kvadratet på første led minus kvadratet på andet led

x2-(2y)2 = x2- 4y2

Jeg har for øvrigt ikke forstået at det hedder en kvadratsætning


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. marts 2011 af Duffy

Jeg har for øvrigt ikke forstået at det hedder en kvadratsætning

Well, der indgår jo to kvadrater der trækkes fra hinanden, så er det vel rimeligt nok at kalde den det.


Skriv et svar til: Reduktion der driller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.