Matematik

Arealberegning integralregning!

28. marts 2011 af oltova (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en aflevering for i matematik, hvor der er noget om integralregning. Jeg skal udregne arealet af det skraverede område.

Jeg har følgende oplysninger:

f(x)=-x3+9x2+48x+2052 , hvor x er en del af [8;18]

g(x)=-156,25x2+2500x-7500, hvor x er en del af [8;12]

Hvordan er det nu jeg beregner arealet ?

På forhånd tak!

Oliver


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2011 af peter lind

hvilket areal ?


Svar #2
28. marts 2011 af oltova (Slettet)

Arealet mellem de to funktioner, hvor f-funktionen ligger over g-funktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2011 af kam56789 (Slettet)

Prøv at søge på youtube, der finder du gode forklaringer på Arealberegning vha. integralregning
 

Introduktion til Arealberegning vha. integralregning: www.youtube.com/watch

V.h. Kim


Svar #4
28. marts 2011 af oltova (Slettet)

Kunne jeg desværre ikke bruge, da der i min opgave er tale om to forskellige funktioner )-:

Er der ingen der ved hvordan jeg regner arealet ud mellem f(x) og g(x) ??


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. marts 2011 af SuneChr

# 0 :  f(x)=-x3+9x2+48x+2052 , hvor x er en del af [8;18]

g(x)=-156,25x2+2500x-7500, hvor x er en del af [8;12]

......................................

Det søgte areal = arealet begrænset af f, x-aksen, g i intervallet [ 8 ; 12 ] og linien x = 18 .

Dette areal er:     integralet af f i intervallet [ 8 ; 18 ]       minus

                            integralet af g i intervallet [ 8 ; 12 ] .


Skriv et svar til: Arealberegning integralregning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.