Matematik

Forskrift

29. marts 2011 af boldspil (Slettet)

Om en eksponentielt aftagende funktion f oplyses, at grafen for f går gennem punktet P(3,100) og at halveringskonstanten er 47.

Bestem en forskrift for f.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2011 af mathon

                       f(x) = y = b·(1/2)t/47 = b·((1/2)1/47)t  =  b·0,98536t


Svar #2
29. marts 2011 af boldspil (Slettet)

hvad med tallet 3

og hvordan kommer du frem til dette?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. marts 2011 af mathon


                       f(x) = y = b·0,98536t             gennem (3,100)

                                100 = b·0,985363 = b·0,956721

                                 b = 100 / 0,956721 = 104,524


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2011 af IsaacN (Slettet)

mathon har ret, da a = (1/2)1/T(1/2)                        T(1/2) = Halveringskonstanten.

Se evt. http://da.wikipedia.org/wiki/Eksponentiel_udvikling


Skriv et svar til: Forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.