Matematik

metoden rigtig?

29. marts 2011 af jwan20 (Slettet)

Jeg er altid i tvivl om metoden til den følgende opgave. Jeg er i tvivl om to måder at løse den på:

I en eksponentiel funktion:  f(4)=3 og f(6)=27

vi ved at fkt. er : y=b*a^x, så findes a ved at gøre følgende:

 b*a^6=27

b*a^4=3

Vi ser at b'erne går ud med hinanden,

dernæst dividerer jeg 27/3 = 9 og a(6-4) = a2 (er metoden rigtig? el. siger jeg (a6/ a4 )=(a)6-4 = a2

 så siger vi, da 3=9 må a være 3? 

(er det rigtig?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Ja, foreløbig kører det fint -

Find nu b

Gør tilsidst prøve ved at indsætte 4 og 6 i den fundne y = b*ax


Skriv et svar til: metoden rigtig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.