Matematik

Proportionalitet

30. marts 2011 af Studyone (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg er kørt fast i to opgaver omkring proportionalitet, og ville lige hører om der var nogen som kunne hjælpe.

1) En variabel y er omvendt proportional med x.

a) Opskriv en ligning for sammenhængen

Det oplyses, at x-værdien 4 fører til y-værdien 10

b) Bestem konstanten i ligningen

2) En variabel y er proportional med en variabel x.

a) Opskriv en ligning for sammenhængen.

Det oplyses, at x-værdien 5 fører til y-værdien 7,5.

b) Bestem proportionalitetsfaktoren.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2011 af mathon

1.

    a)

              x·y = k

    b)    
              x·y = 40  ⇔  y = 40/x      x≠0

2.

    a)

              y/x = k

    b)
             y/x = 1,5 ⇔  y = 1,5x       x≠0


Svar #2
30. marts 2011 af Studyone (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.