Matematik

Differentialregning

30. marts 2011 af Studyone (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave?

NB: Uden hjælpemidler

Funktion: f(x) = -3x2 + 2x - 1

a) Bestem ligningen for tangenten i punktet (2,f(2)).

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 Du finder hældningen ved at differentiere f(x) og indsætte x = 2:

a = f'(2)

Nu kan du beregne andenkoordinaten for punktet ved at indsætte x = 2 i f(x).

Ud fra punktet og hældningen finder du b ved:

b = y - ax


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

 Brug tangentligningen.


Svar #3
05. april 2011 af Studyone (Slettet)

Okay jeg har fundet hældningen og andenkoordinaten.

Men forstår ikke helt hvad du mener med b=y-ax?

Hvad bliver resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

 #3

Du kender nu a = f'(x). samtidig ved du at tangentens ligning kan skrives på formen y = ax+b, hvilket betyder at b=y-ax. Du kan også vælge at benytte tangentligningen:

f(x) = f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Det er muligvis lidt hurtigere, hvis du kender til den.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

         f(x) = -3x2 + 2x - 1

         f '(x) = -6x + 2

         f '(2) = -6·2 + 2 = -10

         f(2) = -3·22 + 2·2 - 1 = -12 + 4 - 1 = -9

Tangentligningen i (2,f(2)) bliver:

         f(x) = f '(2)(x - 2) + f(2)

               = -10(x - 2) - 9

               = -10x + 11


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.