Fysik

Kapacitorer, opladning.

31. marts 2011 af CasperL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle.

Skal opstille en differentialligning for spændingsfaldet U(t) over en kapacitor.

Derefter skal jeg bruge substitutions variablen y(t) = U0 - U(t) så jeg kan omskrive differentialligningen til dy/dt = (-1/RC) * y

Er der nogle der kan hjælpe mig med det?

Mvh. Casper.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

Kredsløbet må være en modstand og en kondensator i serie sluyyet til en strømforsyning. I starten er kondensatorspændingen nul. For modstanden gælder UR(t) = R·I(t), og for kondensatoren Q(t) = C·UC(t).

For serieforbindelsen gælder U0 = UR(t) + UC(t), og for strøm og ladning gælder I(t) = dQ(t)/dt. (overvej fortegnet).

Prøv så, om du kan skrive det hele sammen til en differentialligning, som kun indeholder U0, U(t), R og C. Omskriv og løs differentialligningen.


Skriv et svar til: Kapacitorer, opladning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.