Matematik

Mat C hjælp kvardratsættninger

02. april 2011 af blaze8 (Slettet) - Niveau: C-niveau

3(a+b)2  ???
 

hvordan skal jeg udregne videre...

ps. jeg vil gerne have en mellemregninger, så jeg kan lære det bedre

TAK, på forhånd ;D


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2011 af peter lind

Brug at (a+b)2 = a2+b2+2*a*b


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2011 af acj (Slettet)

(4x-2)^2

Har brugt udregningen ovenfor (med negativt fortegn selvf :) ), men kan ikke komme frem til resultatet?

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2011 af mathon

                               (a - b)2 = a2 - 2·a·b + b2          a,b > 0

                               (4x - 2)2 = (4x)2 - 2·(4x)·2 + 22 = 16x2 - 16x + 4


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Indsæt a = 4x og b = -2 i kvadratsætningen:

(4x-2)2 = (4x)2 + (-2)2 +2·4x·(-2) =


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. april 2011 af acj (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. april 2011 af acj (Slettet)

 Kan I også hjælpe med at omskrive 9x^2+6x+1 til formlen (ax+b)^2


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Gang (ax+b)2 ud og sammenlign leddene med 9x2+6x+1 .


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. april 2011 af acj (Slettet)

 Tak :)


Skriv et svar til: Mat C hjælp kvardratsættninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.