Matematik

Ligninger dam dam daaaaaam!

03. april 2011 af Jens1887 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 a. x 5 = 24
b. x 7 = 40
c. 3 • x 4 = 24
d. (x + 2) 5 = 100
e. (2x – 3)3 = 22

Jeg er helt færdig i de her ligninger.. Har ingen ide om hvordan jeg skal finde ! X ! (kan ikke lide x...)

Nå men hvis der er nogen, som lige vil bruge 5 min på at skrive en forklaring til mig. Ville jeg blive meget glad :)

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2011 af MTO (Slettet)

Det, du skal gå efter, er at isolere x. Det vil sige at få x til at stå alene, så du står med x = et bestemt tal. For at gøre det har du lov til at lægge til, trække fra, gange og dividere for at "rykke rundt" på tallene, så længe du altid gør det samme på begge sider af lighedstegnet.

Eksempel: opgave a: x * 5 = 24

Du vil gerne have x til at stå alene, så 5-tallet skal over på den anden side. Det kan du gøre ved at dividere med 5 på begge sider. 5 divideret med 5 giver 1, så der vil komme til at stå:

x * 1 = 24/5

Da ethvert tal ganget med 1 er sig selv, står x nu alene:

x = 24/5, som er 4,8

Håber det hjælper :)


Skriv et svar til: Ligninger dam dam daaaaaam!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.