Kemi

Organisk kemi

03. april 2011 af Nano1990 (Slettet)

Hej folkens :)

Er der nogen herinde der kan hjælpe mig med opskrivning af systematiske navne for følgende forbindelser: 

1. CH3-C-(CH3)2-CH2-CH2-CH-(CH3)-CHO
2. CH3-CHOH-CH2-COOH
3. CH2=C(CH3)-CH=CH-CH3
4. HCCH
5. CHBr3
6. C6H5CHO
7. (CH3)2CHCOCH3
8. CH3-CH2-CH(CH3)-CHOH-CH2-CH3
9. C6H5OH
10. CH2OH-CH2-CHOH-CH3
11. CH2=CH-CH2-COOH
 

Jeg har nemlig prøvet, men det lykkedes ikke for mig.. Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2011 af mathon

    ...at du ikke kan navngive én ud af 11 kan ikke passe

     ...nu lægger du ansvarsløst det hele i skødet på andre...


Svar #2
03. april 2011 af Nano1990 (Slettet)

som sagt har jeg jo prøvet, men jeg fik forkert for dem alle, ved ikke hvad det er jeg gør forkert .. derfor tænkte jeg på, at nogen måske kan give mig svaret på dem, og så ka jeg prøve mig frem en gang til, og se om jeg rammer det rigtige, og så kan jeg nå frem til hvad det er jeg gør forkert..


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2011 af mathon

begynd med de "nemmeste":

                     4. HCCH                               ethyn

                     5. CHBr3                               tribrommethan

                     6. C6H5CHO                          hepthanal

                     9. C6H5OH                            phenol


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2011 af mathon

                         
                          1. CH3-C-(CH3)2-CH2-CH2-CH-(CH3)-CHO            2,5,5-trimethylhexan-1-al

                          11. CH2=CH-CH2-COOH                                              3-butensyre


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2011 af mathon

                      2. CH3-CHOH-CH2-COOH
                             3-hydroxybutansyre
 


                      3. CH2=C(CH3)-CH=CH-CH3
                             2-methylpent-1,3-dien
 

                      7. (CH3)2CHCOCH3
                              1,1-dimethylpropanon
 


Skriv et svar til: Organisk kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.