Matematik

punktmængde 36

03. april 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 To funktioner f og g er bestemt ved
f (x)= x2 −k ⋅ x og g(x)= k ⋅ x ,
 

hvor k er et positivt tal. Graferne for f og g afgrænser en punktmængde M, der har et areal.
 

a) Bestem k, så arealet af M er 36.

har prøvet mig lidt frem og fundet er negativ tal k kan være, noget med -6,4333 tror jeg nok - men det kan jeg ikke bruge til noget, så kunne godt bruge et hint eller to


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2011 af SuneChr

f og g skærer hinanden, når   x = 0      og     x2 - kx  =  kx   ⇒   0  =  x ( x - 2k )     ⇒    x  =  2k    , k > 0

Integrér  ( g(x) - f(x) )   med grænserne  [ 0 ; 2k ]    og find k, så integralet bliver 36.

Bemærk, at g ligger over f i dette interval, så arealet er positivt.


Svar #2
04. april 2011 af jrnh555 (Slettet)

hvorfor er det i intervallet 0 og 2k??? forstår godt 0 men hvorfor ikke 0 og 2?


Skriv et svar til: punktmængde 36

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.