Matematik

differentialregning

05. april 2011 af kennethmadsen (Slettet)

jeg har differentieret en funktion:

f(x) = (x2+1)*e2x
f'(x) = (2*x)*e2x + (x2+1)*2*e2x
er det rigtigt?

og hvordan differentiere jeg funktionen:
f(x) = x-2 * lnx , x>0

en som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den første funktion er differentieret korrekt.

Benyt igen produktreglen på den anden funktion. Benyt, at (xn)' = n·xn-1 og at (ln(x))' = 1/x .


Svar #2
05. april 2011 af kennethmadsen (Slettet)

det forstår jeg ikke, hvordan jeg lige skal gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2011 af mathon

           f '(x) = (x-2) ' · ln(x)   +   x-2· ln'(x)


Svar #4
05. april 2011 af kennethmadsen (Slettet)

når, på den måde, tak.


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.