Kemi

Dichlorethansyre

05. april 2011 af Sofistic (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle derude!

Jeg sidder med følgende opgave som jeg har svært ved at løse. Det kunne være rart hvis i kunne give mig nogle ledetråde og sætte mig i gang, for jeg har nu prøvet i ret lang tid.

Dichlorethansyre har strukturen CHCl2COOH.

a) bestem Ks for Dichlorethansyre
b) opskriv reaktionsskema for hydronolyse af dichlorethansyre i vand
c) beregn (H3O+) og PH for en 0.100M opløsning af Dichlorethansyre
d) beregn hydrinilysregraden for reaktionen
Vis med udgangspunkt i styrkekonstanterne for ethansyre og dichlorethan­syre, at ligevcegtskonstanten for f0lgende ligevcegt er 3,2 '103.
CHCl2COOH(aq) + CH3COO-(aq) pil CHCLCOO-(aq) + CH3COOH(aq)
Ligevægtskonstanten for reaktionen under punkt e er så stor, at man kan regne dichlorethansyre som "stærk" i forhold til ethansyre, dvs dichlorethansyre reagerer praktisk talt fuldstændigt med ethanoat i en vandig opløsning
1,00L 0,45M natriumethanoat tilsættes 0,25L 1,00M dichlorethansyre
f) Beregn pH for opløsningen før og efter tilsætning af dichlorethansyre
g) Forklar ud fra forskelle i molekylestrukturen hvorfor dichlorethansyre er en stærkere syre end ethansyre

God aften


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2011 af Phienix (Slettet)

Godt sted at starte: find pKs


Svar #2
05. april 2011 af Sofistic (Slettet)

Og ved at anvende pKs-værdien kan jeg beregne Ks?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2011 af mathon

                   Ks = 10-pKs

                   α = [H3O+]/c = 10-pH/c

                   induktionseffekt


Svar #4
14. april 2011 af Sofistic (Slettet)

Jeg er nået til c og den kan jeg ikke finde ud af. Kan i hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2011 af mathon

                       CHCl2COOH (aq)   +   CH3COO- (aq)    --->    CHCl2COO- (aq)  +  CH3COOH (aq)

                       en stærkere syre uddriver en svagere syre af dens syrerestion ("salt")


Svar #6
15. april 2011 af Sofistic (Slettet)

JEg forstår ikke denne opgave:

Vis med udgangspunkt i styrkekonstanterne for ethansyre og dichlorethan­syre, at ligevcegtskonstanten for f0lgende ligevcegt er 3,2 '103.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. april 2011 af mathon

                   ...hvor forsvinder dit ene Cl-atom hen ?


Svar #8
15. april 2011 af Sofistic (Slettet)

Til et andet Cl-atom?


Skriv et svar til: Dichlorethansyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.