Matematik

Trigonometri

05. april 2011 af acj (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

<p class="MsoListParagraph" style="text-indent:-18.0pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:128.55pt"><span style="font-size:11.0pt; font-family:Calibri;mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-fareast-font-family: Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Calibri;mso-bidi-theme-font:minor-latin">a)     <span style="font-size:11.0pt;font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin">Beregn afstanden |DC| fra jorden til skyen, når der foreligger følgende målinger:</o:p>

<span style="font-size:11.0pt; font-family:Calibri;mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin">                                 <span style="font-size:11.0pt;font-family: "Cambria Math"">α=27,2°, β=37,6°<span style="font-size:11.0pt; font-family:Calibri;mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin"> og |AB|= 50 km</o:p>

 

Nogle, der kan hjælpe med at finde afstanden DC?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det ligner denne opgave

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=998675 

hvor der også er svar.


Svar #2
05. april 2011 af acj (Slettet)

 Tak. Jeg har set på spørgsmålene og svarene.

Hvordan er det nu, jeg finder AC vha. sinusrelationerne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der gælder her

|AB|/sin(C) = |AC|/sin(180º-B) = |AC|/sin(B)

Da    A + 180º-B + C = 180º , er C = B-A , så

|AC| = |AB|·sin(B)/sin(B-A)


Svar #4
05. april 2011 af acj (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.