Matematik

matematik

04. april 2011 af Elinna (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal have hjælp til denne opgave:

En enkel metode til at bestemme afstanden fra jorden til en lysende natsky består i, at to observatører A og B måler vinklen mellem vandret og sigtelinjen til skyen C. De to observatører er anbragt, så punktet D ligger lodret under C og den vandrette linje gennem A og B.

a) Beregn afstanden /DC/ fra jorden til skyen, når der foreligger følgende målinger:

a = 27,2o , B = 37,6o og /AB/ = 50 km.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Lav en tegning. I trekant ABC kendes siden AB, vinkel A, samt supplementvinklen til vinkel B. Alle tre vinkler er derfor kendt, og siden AC kan findes af sinusrelationen i trekant ABC. Dernæst findes |CD| som kateten i en retvinklet trekant, hvor man kender hypotenusen AC samt vinkel A .


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2011 af mette48 (Slettet)

Tegn figuren ABCD

AD*tanA=CD ⇒ AD=CD/tanA

BD*tanB=CD ⇒ BD=CD/tanB

AB=AD-BD=CD/tanA-CD/tanB

CD/tanA-CD/tanB=AB

indsæt de kendte værdier og isoler CD


 


Svar #3
05. april 2011 af Elinna (Slettet)

Jeg har gjordt følgende:

Sin(27,2o) = 50/b

b = 50/sin(27,2o) = 109,386

/AD/=109,386

a=109,386*sin(27,2o)=50,0431

/DC/ = 50,0431

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke rigtigt. Følg fremgangsmåden i #1 eller #2.

#1 giver

|CD| = |AB|·sin(A)·sin(B)/sin(B-A)

mens #2 giver det ækvivalente resultat

|CD| = |AB| / (cot(A) - cot(B))


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.