Kemi

argon

06. april 2011 af langersine (Slettet)

Såvel argon som kalium og calcium indeholder en isotop, der har et massetal på 40 unit. Angiv for hvert af disse stoffer, hvor mange protoner og neutroner, der er i kernen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2011 af Phridi (Slettet)

 Man kan ikke bare se neutrontallet ud fra det periodiske system, men det kan beregnes således:

A=Z+N

hvor A er det samlede antal neukleoner, Z er antallet af Protontallet og N er Neutrontallet. 
I de fleste tilfælde er neukleon tallet og vægten ens, da vægten af atomer er opgivet i unit. 

ZAX

eks. 

37Li
 

antal neukleoner (A) = 7
Antal Protoner(Z)=3

Derfor antal neutroner: 7=4+N  <=> N=3 

Håber det kan hjælpe dig lidt :) (det står alt sammen i Kemi 2000 - c - Niveau)


Svar #2
06. april 2011 af langersine (Slettet)

ej jeg forstår det ikke hvad er resulatet i opgaven så


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2011 af mathon

                   4018Ar

                   4019K

                   4020Ca


Svar #4
06. april 2011 af langersine (Slettet)

Så mathon i argon er neukloner = 40 og protoner = 18

er neutroner så 40 = 22 + N

N = 18

Så er protoner og neutroner det samme antal???


Svar #5
06. april 2011 af langersine (Slettet)

er dette rigtigt eller hvad


Skriv et svar til: argon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.