Matematik

Areal af et område under en graf

06. april 2011 af Super8 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har fået en opgave som lyder på følgende:

En funktion er givet ved f(x)=1,5x^2-4x+3.
Bestem arealet af det område, der begrænses af grafen, førsteaksen, andenaksen og linjen med ligningen x=2.

Hvordan vil du finde arealet? Jeg ved at hvis grafen vender omvendt skal man finde nulpunktet, men hvad gør man når benene vender op ad? Håber der er en som kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2011 af Esbenps

 Kan du ikke bare integrere fra x = 0 til x = 2?


Svar #2
06. april 2011 af Super8 (Slettet)

 Hvordan vil du så finde arealet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2011 af Esbenps

 Det er netop arealet...


Svar #4
06. april 2011 af Super8 (Slettet)

 Så arealet er bare 2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2011 af Esbenps

 Det fik jeg også, ja...


Svar #6
06. april 2011 af Super8 (Slettet)

 Lyder lidt for nemt, men tak alligevel :-)


Skriv et svar til: Areal af et område under en graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.