Kemi

Kemi / syre konc.

06. april 2011 af givslip (Slettet) - Niveau: A-niveau

må gerne forklares/beskrive gennemgangen tak

Opgave 4B
I det følgende betragtes ligevægten: H3PO4 + H2O ⇔  H2PO4- + H3O+


1) Hvilken formel bruges til at beregne pH i en opløsning af H3PO3?
Svar:

2) Hvis cs= 0.050M for H3PO4, hvilken pH-værdi får man så?
Svar:

3) Hvis man har en saltsyreopløsning med samme pH-værdi som i 2, hvilken koncentration har den så?
Svar:


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2011 af mathon

         pK1 = 2,12      dvs middelstærk syre


Svar #2
06. april 2011 af givslip (Slettet)

Unskyld nummer 1)   Det skulle være H3PO4               ikke PO3


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2011 af mathon

1)
                        Ks = 10-pKs  = 10-2,12 = 7,59·10-3

                        pH = -log((-Ks+√Ks2+4·Ks·cs)/2)


Skriv et svar til: Kemi / syre konc.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.