Kemi

stærk

06. april 2011 af davisen (Slettet)

Syre A har KS = 4,4 * 10-4 M.
Den korresponderende base til Syre B har pKB = 11,8.
Hvilken af de to syrer er stærkest?
(hint: husk på sammenhængen mellem pKS og KS, og husk på sammenhængen mellem pKS og pKB)
 

kan i hjælpe jeg har virkelig stirret mig blind på denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2011 af mathon

hvad er sammenhængen mellem pKs og pKb
for korresponderende syre/base ved 25ºC  ?


Svar #2
06. april 2011 af davisen (Slettet)

det ved jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2011 af mathon

                        

                             pKs + pKb = 14

                             pKs = -log(Ks)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2011 af mathon

              syre A:            pKs = -log(Ks) = -log(4,4·10-4) = 3,4

              syre B:            pKs = 14 - pKb = 14 - 11,8       = 2,2


Skriv et svar til: stærk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.