Matematik

finde tykkelse af et hjul

06. april 2011 af BrainChild (Slettet)

et hjul har : ydre diameter 1.80m , indre diameter 1.50m, samt bredde på 0,45m

beregn hjulets tykkelse ?

jeg har skrevet : 1.80-1.50= 0,3m

er det rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tænker man ikke ved hjulets tykkelse snarere på forskellen mellem de to radier?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2011 af Kvadratrod (Slettet)

0,3 m / 2 = 0,15 m = 15 cm - sådan jeg lavede den for 2 år siden og fik den rigtig!


Svar #3
06. april 2011 af BrainChild (Slettet)

hvorfor dividerer du med 2 :/?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Læs forklaringen i #1.


Svar #5
06. april 2011 af BrainChild (Slettet)

det forstod jeg ik rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hjulets tykkelse er forskellen mellem de to radier, ikke mellem de to diametre.


Svar #7
06. april 2011 af BrainChild (Slettet)

er radier flertal af radius ?


Svar #8
06. april 2011 af BrainChild (Slettet)

har svært ved at forstå hvorfor man skal dividerer med 2


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, radius hedder radier i flertal.

#8

Der divideres med 2, fordi det er forskellen mellem radierne, der er hjulets tykkelse. I opgaven er givet de to diametre. En diameter er det dobbelte af den tilsvarende radius.


Svar #10
07. april 2011 af BrainChild (Slettet)

hvordan finder man ud af at det er radierne der resulterer hjulets tykkelse? altså er det noget man læser sig frem til


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er da mest naturligt at tænke sådan på hjulets tykkelse.


Svar #12
07. april 2011 af BrainChild (Slettet)

okay tak


Svar #13
07. april 2011 af BrainChild (Slettet)

men hjulet er ikk fyldt, altså i midten er den tom, (det er rør-formet)


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja, netop. Tænk på, hvordan du ville definere tykkelsen af en fingerring.


Svar #15
07. april 2011 af BrainChild (Slettet)

er ved at forstå, tusind tak


Skriv et svar til: finde tykkelse af et hjul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.