Kemi

pks

07. april 2011 af davisen (Slettet)

Syre A har KS = 4,4 * 10-4 M.
Den korresponderende base til Syre B har pKB = 11,8.
Hvilken af de to syrer er stærkest?
(hint: husk på sammenhængen mellem pKS og KS, og husk på sammenhængen mellem pKS og pKB)

Hvordan finder man ud af hvilken en der er stærkest?

sammenhængen mellem pKs og pKb

pKs=pKv-pKb

pKb=pKv-pKs


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2011 af exutu (Slettet)

pKs=-log(4,4*10^-4)

pKs for nummer 2 er:

14-11,8=2,2

Den der har lavest pKs er den stærkeste syre.


Skriv et svar til: pks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.