Kemi

Kemi eksamenssæt

22. maj 2005 af kiaa (Slettet)
Hejsa alle sammen.

har problemer med opg del:
c)
d)
e)

OPG 3 TRIMETHOPRIM fra eksammenssæt maj 2003
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/kemi2003-10-1.pdf

Håber nogen vil hjælpe!!
tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2005 af frodo (Slettet)

c) find den empiriske formel, og se om denne er den samme som den empiriske formel for B

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2005 af frodo (Slettet)

d) substitution, kondensation

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2005 af frodo (Slettet)

e) kig på polariteten og tilstedeværelsen af gruppper, der besidder protolytiske egenskaber

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2005 af Muffine (Slettet)

Så godt jeg kan, men er lige på vej i seng..

Spørgsmål c er en ren tælle opgave.
Tæl hvor mange C-atomer, H-atomer osv. der er i stof B. Slå hver enkel af disse atomers Molarmasse (g/mol) op, og gang med antallet du har fundet. (f.eks: C=7 stks M= 12 g/mol, 7*12= 84g)
Når du har udregnet alle masserne for de forskellige atomer, er det ren matematik at finde ud af om det passer med masseprocenterne fra opgaven.

d)II.. ville jeg umiddelbart kalde en substitution.. men er ikke sikker og er træt.. (ellers kan det være oxidation/reduktion, orker ikke at tælle OT)
IV er en kondensationsreaktion da der bliver fraspaltet vand.

e)ingen kan alligevel svare på e spørgsmål til eksamen ;)

Svar #5
22. maj 2005 af kiaa (Slettet)

Mange TAK

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2005 af KemiKasper (Slettet)

Man kan også sige at IV er en reduktion.

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. december 2005 af Wuhtzu (Slettet)

Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til trimethoprim's systematiske navn.

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. december 2005 af frodo (Slettet)

du skal jo bare angive stof A's systematiske navn.
Trimetroprim er ikke let at navngive ud fra gymnasiepensum, da det kræver kendskab til navngivelsen af heterocykler, hvilket man ikke har i pensum i gymnasiet.

Skriv et svar til: Kemi eksamenssæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.