Fysik

Fysik flyvemaskiner

03. juni 2012 af Sukkerchook (Slettet)

Jeg har fået en fysik opgave om flyvemaskiner under 1. verdenskrig og jeg er gået i stå:

Længde 12,2 m på vingefang på 23,7 og vingeareal på 89,5 m2 , egevægten er 2400 kg og max æast på 1400 kg, flyvehøjde 5000 m, max hastighed 135 km/t; flyvetid 6 timer, rækkevide på 700 km og en besætning på 3 mand.

a) Hvad er gennemsnit hastighed en lang langtur for flyet?

resultatet skal give 117km/t eller 32,3 m/s men jeg ved ikke hvordan man løser den?

 

b) Hvad er den størst tyngdekraft på flyet?

resultatet skal give 37,3 kN men hvordan løses den?

 

Håber i kan hjælpe mig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) gennemsnitshastighed v = 700km / 6t = 117km/t

b) Største tyngdekraft = (egenvægt+max.last)·g = 37316N = 37,3kN


Svar #2
03. juni 2012 af Sukkerchook (Slettet)

tusind tak for hjælpen. 

Der er også en formel nedenunder opgaven

L=1/2 gange CL gange p gange S gange v2

L: opdriften
CL: opdriftkoefficienten
p: densiteten
S: vingernes areal
v: hastigheden

c) Find opdriftskoefficienten CL med hastigheden 32,2 m/s , densiteten på 0,74 kg/m3 (5000 meter) og max last (1,09).

Jeg ved ikke hvordan man beregner den, og hvad tallene i parantes mener. I den forrige opgave stod svarene også i parentes, så om det er facittet ved jeg ikke. Men hvordan beregner man denne opgave? 


Svar #3
03. juni 2012 af Sukkerchook (Slettet)

Jeg har indsat tallene ind i a) og b) og det passer. Tusind tak for hjælpen :)))

Men hvordan laver man c) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

c) Når flyvemaskinen netop svæver i en fast højde, modsvarer opdriften tyngdekraftem på flyet (egenvægt plus max.last). Man beregner opdriftens størrelse L, og man kender luftens densitet ρ , vingernes areal S, og flyets hastighed v, så CL kan bestemmes.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2013 af Frederikfaber (Slettet)

Er der ikke bare en bestemt formel for beregning af opdriftskoefficienten?

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jo, den er givet i #2:

L = (1/2)·CL·ρ·S·v2


Skriv et svar til: Fysik flyvemaskiner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.