Matematik

Hvordan regner jeg denne opgave ud?

20. november 2012 af nielsjulemand (Slettet)

En flagstang står på vandret underlag. Når solhøjden er 55°, er skyggens længde 13,9 m.
Hvor høj er flagstangen?
Hvor lang er skyggen, når solhøjden er 40°?
Hvad er solhøjden, når skyggen er 10 m lang?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Solhøjden er en vinkel i en retvinklet trekant med flagstangen som den modstående katete, og skyggelængden som den hosliggende katete. Benyt formler for tangens til en vinkel i den retvinklede trekant til at beregne flagstangens højde.

De to andre spørgsmål er variationer over det samme tema.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2012 af PeterValberg

Kaldes flagstangens højde for h (jf vedhæftede), så kan højden beregnes som:

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:flagstang.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2012 af PeterValberg

Du kan eventuelt finde lidt hjælp i dette dokument

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2012 af mathon

 

        tangens(solhøjden) = højden / skyggen

 
                                    højden = tangens(solhøjden) • skyggen

                                    skyggen = højden / tangens(solhøjden)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2012 af 1mitstudie (Slettet)

#3  

Du kan eventuelt finde lidt hjælp i dette dokument

Det af PMV  vedhæftet dokument er fantastisk  og vel udarbejdet  undervisnings matriale.. Dejligt at se jeg ikke er alene om at se matematik som den del af den fysiske verden vi lever i.

Mange Tak,

 


Skriv et svar til: Hvordan regner jeg denne opgave ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.