Fysik

Fysik opgave... HJÆÆLP!

19. februar 2013 af stinedenseje (Slettet)

For at bestemme de aerodynamiske egenskaber for en Nissan Leaf har man målt
sammenhørende værdier af luftmodstanden F på bilen og vindhastigheden v som vist i
tabellen. Nissan Leaf har tværsnitsarealet 2,27 m2
vinkelret på bevægelsesretningen.
v /
m/s   0 10 15   20   25   30   35
F / N  0 39 91 164 251 367 503

c) Bestem ud fra tabellens data en værdi for bilens formfaktor.


Brugbart svar (3)

Svar #1
19. februar 2013 af mathon

 

                     beregn     v2

                    og foretag lineær regression på    F som en lineær funktion af v2

                                                               F = k•v2

       Af
                                                               F = (1/2) • Cw • ρ • A • v2
      haves
                                                               k = (1/2) • Cw • ρ • A                  k's enhed er kg/m

                                                               k = (1/2) • Cw • (1,29 kg/m3) • (2,27 m2)

                                                               Cw = 2•k / (2,9283 kg/m)          CW er dimensionsløs


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. februar 2013 af mathon

og foretag potensiel regression på    F som en lineær funktion af v


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. februar 2013 af mathon

 

         og foretag potensiel regression på    F som en potensfunktion af v


Skriv et svar til: Fysik opgave... HJÆÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.