Matematik

svær opg

25. februar 2009 af biqqu (Slettet)

perioden 1980-2000 kan antallet af retspsykiatriske patienter under tilsyn beskrives ved
modellen
f (t)= 297*1,0679^t , 0<_t <_20 ,
hvor f (t) er antallet af retspsykiatriske patienter under tilsyn til tidspunktet t (målt i år
efter 1980).
a) Bestem fordoblingstiden for f (t) .
b) Gør rede for, hvad konstanterne i modellen fortæller om udviklingen i antallet af
retspsykiatriske patienter under tilsyn i perioden 1980-2000.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af cm90 (Slettet)

a)

Udfra formlen T2 = ln(2)/ln(a) kan fordoblingstiden bestemmes, hvor a er fra formlen:
 f(x) = b*a^x

b)

b siger noget om hvor mange retspsykiatriske patienter der var ved starten af perioden fra 1980-2000, altså.

a siger noget om hvor meget antallet af retspsykiatriske patienter stiger pr år. Ud fra renteformlen kan a beskrives som rentefoden a = (1 + r) hvor r er den procentvise stigning eller fald (her pr år).
- dvs a i dette tilfælde er r = 1,0679 -1 = 0,0679 = 6,79%


Skriv et svar til: svær opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.