Matematik

Styrken af et jordskælv.

29. marts 2009 af SejeAmalie (Slettet)

Styrken af et jordskælv kan angives ved det såkaldte richtertal. sammenhængen mellem den energimængde E( målt i Joule) , et jordskælv frigiver, og richtertallet m er givet ved følgende formel.

LogE=2,4m-1,2

a. Bestem den energimængde  et jordskælv med richtertallet 6,5 frigiver, og bestem richtertallet for et jordskælv, der frigiver en energimængde på 8,0*10^13 joule.
 

I en model for antallet af jordskælv i det sydlige californien kan sammenhængen mellem richtertallet m og det gennemsnitlige årlige antal jordskælv y med mindst dette richtertal angives ved følgende formel.

y=1,4*10^5*0,1288^m

b. Bestem det gennemsnitlige antal årlige jordskælv i det sydlige californien med richtertal mindst 4,5. Bestem det richtertal, der svarer til et gennemsnitligt antal årlige jordskælv på 10 med mindst dette richtertal.

c. opstil en ligning ,der angiver sammenhængen mellem E og Y

Jeg håber der sidder en eller flere der kan hjælpe mig, for jeg er gået helt fast i denne opgave.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2009 af mathon

a.
E
= 102,4m-1,2

(log(E)+1,2) = 2,4m

m = (log(E)+1,2)/2,4

b.
y = 1,4*105*0,12884,5


c.
y = 1,4*105*0,1288(log(E)+1,2)/2,4


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2009 af whimp (Slettet)

hvorfor ved B?????????????????


Skriv et svar til: Styrken af et jordskælv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.