Matematik

partial differentiering

03. august 2009 af Miriam salih (Slettet)

hej allesammen..

er der nogen som kort kan forklare mig princippet i partial differentiering..

tak :)

vh.


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. august 2009 af Exupery (Slettet)

Ja.

Du har en ligning med tre ubekendte. Lad os kalde dem x, y, z.

Eks: z=2x*y+x-y

Vi vil gerne differentiere z med hensyn til x. Vi vælger nu at betragte y som en konstant og differentierer ellers som vi normalt ville gøre.

∂z/∂x=2y+1

Da vi differentierer partielt, benytter vi os af en patielt differentiations d, så husk at det er anerledes notation.

Vil du istedet differentiere med hensyn til y, betragter vi x som en konstant og differentiere normalt:

∂z/∂y=2x-1

Du må skrive, hvis du vil have en bedre forklaring.


Svar #2
03. august 2009 af Miriam salih (Slettet)

ja jeg har lidt fat i det du mener tror jeg..

men kan du forklare ud fra eksempel med konkrete tal :)

tak for det hurtige svar


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. august 2009 af mathon

eksempel:

Vedhæftet fil:integral_39.doc

Svar #4
03. august 2009 af Miriam salih (Slettet)

okay tusind tak for hjælpen..

nu kan jeg se fremgangsmåden :)

tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. august 2009 af mathon

#0

partial differentiering  →  partiel integration


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. august 2009 af Exupery (Slettet)

#5 Der er da stor forskel på partial differentiering/integration.. Har #0 skrevet det forkerte?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. august 2009 af mathon

#6
meget stor - jeg fornemmede partiel integration,
men fornemmelse er ikke nødvendigvis faktum
 


#0 må selv melde ud


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. august 2009 af Dynin (Slettet)

#0 Hvis det er partiel differentiation (i 2 variable):
Er (x,y)→f(x,y) en funktion af to variable og er (x0,y0) et punkt i dennes definitionsmængde, da defineres de partielt afledede i (x0,y0) langs hhv. x-og y aksen som


såfremt disse grænseværdier findes … Man holder således den ene variable konstant og differentiere funktionen mht. den anden variabel ...


#1 differentiation af ligninger er vel en lidt uheldig formulering; man kigger oftest på eksplicitte former (funktionsudtryk) og ikke på implicitte (ligninger).
 


Svar #9
05. august 2009 af Miriam salih (Slettet)

Ups.. sorry det var selvf integration..

det gik lidt for hurtigt.. men tak for at gøre mig opmærksom på det


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. august 2009 af mathon

eks. 2:

Vedhæftet fil:integral_40.doc

Skriv et svar til: partial differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.