Matematik

Hvor stor er hele beløbet hvis 2250 kr svarer til 75%

06. oktober 2009 af wes2 - Niveau: 8. klasse

Hvor stor er hele beløbet hvis 2250 kr svarer til 75% Som svar der til har jeg skrevet: 2250:100*75=1687,5  Andet eksempel: Hvor stor er hele beløbet hvis 10% svare til 20kr:  100:10*20=200

Er det rigtigt eller har jeg totalt misforstået opgaven ? hvis jeg bare kigger på 2250:100*75=1687,5 syntes jeg ikke det ser helt rigtigt ud, eller er det bare mig.

-Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

2250/75 * 100 = 3000. Du finder først 1 procent og så ganger du med 100.

Alternativt kan du sige 2250 * 1.25 = 3000.

I første opgave bytter du om, jeg kan se du dividerer med 100, du skulle ha divideret med 75. I opgave 2 gør du det helt rigtigt.


Svar #2
06. oktober 2009 af wes2

Altså hvor stort er hele beløbet hvis 2250 kr svarer til 75% = 3000 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2009 af emilieface (Slettet)

ja, så er det 3000kr.


Svar #4
06. oktober 2009 af wes2

tak begge.


Svar #5
06. oktober 2009 af wes2

For at være 100% sikker på at jeg har lavet det rigtigt er den her så rigtigt? :

Hvor stor er hele beløbet hvis 240kr svarer til 120%= 120:240*100=50


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Du skulle starte med at finde 1 procent, er vi enige?

Du tager din værdi 240. Du får af vide det er beløbet til 120 procent. 1 procent finder du ved at sige 240 / 120. Det giver 2. Så siger du 2 * 100 = 200.


Svar #7
06. oktober 2009 af wes2

ok så det overstående er rigtigt


Svar #8
06. oktober 2009 af wes2

Ligemeget jeg finder ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Det du havde lavet er forkert, jeg viste dig hvordan det skal gøres.

Altså du har et beløb, ligemeget hvilket beløb. men du skal altid tage beløbet og dividere med et antal procent du får oplyst, og så gange med 100.

I hvert at nedestående tilfælde skal du finde værdien til 100%

80kr svarer til 500% -> 80 / 500% * 100% = 16

80 svarer til 200% -> 80 / 200% * 100% = 40

80 svarer til 50% -> 80 / 50% * 100% = 160

3000 svarer til 30% -> 3000 / 30% * 100% = 10000

20 svarer til 10% -> 20 / 10% * 100% = 200

20 svarer til 50% -> 20 / 50 * 100% = 40


Svar #10
06. oktober 2009 af wes2

Jammen hvis jeg gør det i 10% svare til 20 kr for at finde 1 % siger jeg 10 : 20 = 0.5 *100=50 men er halvtreds svaret ? er det ikke 200 som er det rigtigt, mange tak med hjælpen forrresten.


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Jeg tilføjede det som eksempel ovenfor.


Skriv et svar til: Hvor stor er hele beløbet hvis 2250 kr svarer til 75%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.