Matematik

mat b ekponentiel funktion

28. februar 2010 af Ananym (Slettet) - Niveau: B-niveau

Tabellen viser sammenhørende værdier af Danmartks bruttonationalprodukt (BNP) og tiden.

År 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000
BNP 1090 1124 1156 1193 1219 1250 1294

I en model antages det, at BNP er en funktion P af tiden t (målt i år efter 1994) af typen

P(t)=P0⋅a^t , hvor P0 og a er tal.

a) Benyt tabellens data til at bestemme tallene P0 og a.
b) Benyt modellen til at beregne Danmarks bruttonationalprodukt i 2006, og sammenlign med
Danmarks faktiske bruttonationalprodukt i 2006, som var 1638 mia. kr.

P0 er hvor der står Po altså hvoe 0 er sunket ned.

Har fået at  vide jeg skal bruge eksponentiel funktion, men kan ikke huske hvordan man gør..

nogen som gider skærer ud i pap hvad jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2010 af Exupery (Slettet)

Skriv alle dine tal ned på lommeregneren i stats/list editor. Vælg så expreg og skriv da forskriften ned.


Svar #2
28. februar 2010 af Ananym (Slettet)

Det er i Texas Interactive opgaven skal laves, og der kan jeg ikke finde expreg ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2010 af Exupery (Slettet)

Det kender jeg ikke, så der kan jeg ikke hjælpe.


Svar #4
01. marts 2010 af Ananym (Slettet)

Okay, du ved vel ikke hvad det giver ?
så kan jeg prøve mig frem indtil jeg får det resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2010 af PeterValberg

Vedr #2

Der er i TI Interactive en knap i menubjælken, der ligner en tabel med L1 og L2 i øverste celler (List editor).
I denne "dataeditor" der fremkommer indtaster du "ÅR"værdierne i L1 og "BNP"værdierne i L2.
Markér cellerne med data'ene og tryk derefter knappen i menubjælken øverst højre side "Start Calculation Tool" og vælg i rullemenuen "Exponential Regression" og tryk "Calculate"

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har jo fået forærende, hvilket funktionsudtryk, du skal bruge

P(t) = P0 at

Dette er en eksponentielt voksende funktion. Du skal så bestemme a og P0 ud fra tallene i tabellen. Jeg tastede tallene ind i Excel og lod Excel fitte en eksponentiel funktion. Der fandtes

P0 = 1092,337 og a = 1,02826

b) Med den model findes P i 2006 til P(12) = P0 a12 = 1092,337 •1,0282612 = 1526


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2010 af ThaDiva (Slettet)

#6

Hvordan  får du P0 til at give dette? For jeg har samme opgave og lige meget hvordan jeg taster det ind, kan jeg ikke få et tal der giver dette?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det fik jeg ved at taste tallene ind i Excel og så lade Excel fitte en eksponentiel funktion til tabellen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. marts 2010 af ThaDiva (Slettet)

Og hvordan fik du Excel til det. ? xD


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jeg lavede en graf med Chart Wizard, og så valgte jeg "Add Trendlinie" ved at klikke på grafen.


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. marts 2010 af ThaDiva (Slettet)

Okay . Tak .


Skriv et svar til: mat b ekponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.