Matematik

Hjælp til Areal af en ottekant

08. marts 2010 af Heinzie (Slettet)

Hej, er i gang med matematik aflevering, da jeg kommer på et problem.

Jeg skal finde arealet af Amalienborg (som er en ottekant)

Jeg har tegnet den sådan at en af siderne er 40 m.

Er det så bare 40*40*2*(Sqrt(2)+1 ???


Svar #1
08. marts 2010 af Heinzie (Slettet)

Nogen... ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Slotspladsen består i denne model af en regulær 8-kant, hvor du kender længden af hver af siderne, a = 40m. Trekanten er indskrevet i en cirkel med radius r, og radierne til hver vinkelspids deler 8-kanten i 8 ligebenede trekanter. Hver af disse har en topvinkel på 360o/8 = 45o , og de to lige store sider har hver længden r.

Udtrykt ved radius r er arealet af 8-kanten A = 4r2/√2 . Siden i den regulære 8-kant er givet ved

a2 = 2r2(1-1/√2) , hvoraf

r2 = a2(1+1/√2) , og dermed

A = 4a2(1/2 + 1/√2) = 2a2 (1+√2) , hvor a = 40m . Det ser ud til at dit udtryk er korrekt.


Svar #3
08. marts 2010 af Heinzie (Slettet)

ok, så det vil sige at arealet af min slotsplads er:

40*40*2*(√(2)+1 = 7725,5 m2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 - Ja, det er korrekt, men husk at lukke dine parenteser - vi skulle jo nødigt have, at nogle af tallene slipper ud.

Så slotspladsen er på størrelse med 9-10 parcelhusgrunde.


Svar #5
08. marts 2010 af Heinzie (Slettet)

Haha ok :-) Jamen jeg siger tak herfra :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2011 af freq00 (Slettet)

jeg forstår ikke en brik??? jeg går i 8 klasse, men det der giver stadig ikke nogen mening for mig :(

 

ps. sidder med samme opgave


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. december 2011 af NLM (Slettet)

Du skal dele den op i nogle figurer, som du Kender beregningen af arealet på. Men det er kun til dem i 8. klasse. - Det lyder mindre klogt, og er en dicideret ukorrekt formel af arealet af en ottekant, men resultatet skulle blive det samme.

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. november 2012 af mikk818i (Slettet)

hvad hvis ens man har ottekant sidelængde på 1 m?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvad er det, du spørger om her?


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. december 2013 af MUFCdrengen (Slettet)

tak drengene i er geniale


Skriv et svar til: Hjælp til Areal af en ottekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.