Matematik

Hvilke formler skal jeg bruge?

25. marts 2014 af Kirstine1996 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har fået en opgavebeskrivelse der hedder: 
En bestand på 1000 rotter vokser med 15% om året.
a) Hvor mange rotter er der efter 4 år?
b) Hvor mange år går der før bestanden er fordoblet?

Så mine spørgsmål er:
Er det korrekt af bruge formlen k=k0*1+r)^n i opgave a?
Og hvilken formel skal jeg bruge i opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2014 af SuneChr

a)  er korrekt anvendt.
b)  løs
2  =  1·1,15n


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2014 af hesch (Slettet)

a: Ja.

b:  Løs ligningen:   1000*(1+r)n = 2000   mht. n.


Skriv et svar til: Hvilke formler skal jeg bruge?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.